Weddings in Slovenia
Wedding Venues in Slovenia Castles
Wedding Venues in Slovenia Castles

Romantični gradovi in dvorci

Parom, ki želijo svoj poročni dan zgodovinsko obarvati, je v Sloveniji na voljo kopica pravljičnih krajev, kjer vam bodo priredili najlepši dan v vašem življenju. Izbirate lahko med srednjeveškimi utrdbami, razkošnimi graščinami in imenitnimi dvorci, ki so nekoč služili kot bivališča plemiških družin.

Ta prizorišča bodo vaš poročni dan začinila z zgodbami o svojih prebivalcih iz preteklosti, od nam vsem dobro znanega plemenitega roparskega viteza tu, do radoživega grofa tam in prve slovenske ženske pilotke s hišnim ljubljenčkom krokodilom spet drugje.
Številni gradovi in dvorci na Slovenskem pa poleg zgodovinskega ozadja in romantičnega vzdušja slovijo tudi po odlični postrežbi in vrhunski kulinariki, ki bosta primerno zaokrožili vaše poročno slavje.

Dvorec Zemono

Dvorec Zemono se ponaša z edinstveno lego vrh griča, kjer obdan z vinogradi bdi nad Vipavsko dolino. Renesančni dvorec je bil izgrajen v drugi polovici 17. stoletja kot lovski dvorec in je kasneje služil kot poletna rezidenca plemičev in priljubljeno prizorišče za družabne dogodke in prireditve v času trgatev. Dandanes v njem domuje restavracija Pri Lojzetu, lastnik katere velja za enega najboljših kuharskih mojstrov v Sloveniji. Restavracija je bila odlikovana z eno Michelinovo zvezdico in štirimi kapami Gault Millau.

Venue HighlightsObred v vrtu.
Venue HighlightsVrt ali dvorana s freskami za večerjo.
Venue HighlightsDo 180 svatov.
Venue HighlightsČudovita lega na hribčku sredi vinogradov, kulinarika nagrajena z Michelinovo zvezdico.

Weddings At Zemono Manor

Grad Štanjel

Štanjel odlikujejo edinstvena lega, skrivnostne uličice, kamnite hiše in nepozabni razgledi na kraško pokrajino. Je popolna vasica, ki kar vabi k odkrivanju svojih zakladov, in čudovita kulisa za nepozaben poročni dan.

Venue HighlightsObred v edinstvenem vrtu.
Venue HighlightsGrajsko dvorišče ali viteška dvorana za večerjo.
Venue HighlightsDo 130 svatov.
Venue HighlightsOčarljiva vasica z nepozabnimi razgledi.

Weddings At Stanjel Castle

Blejski grad

Mogočen Blejski grad, najstarejši grad v Sloveniji, že več kot tisočletje kraljuje na strmi pečini nad Blejskim jezerom. Z njegovih teras se odpirajo čudoviti razgledi na jezero, otok in Alpe, njegovo ponudbo pa dopolnjujeta grajska tiskarna in vinska klet, ki ju je na željo moč vpeti v vaš poročni dan.

Venue HighlightsObred na prostem.
Venue HighlightsTerasa ali restavracija za poročno večerjo.
Venue HighlightsDo 90 gostov v restavraciji.
Venue HighlightsZgodovinski pridih & čudoviti razgledi.

Lake Bled Castle Weddings

Grad Strmol

Grad Strmol leži v čudovitem naravnem okolju nedaleč od Ljubljane. Stoji na manjši vzpetini, od koder se odpirajo prelepi razgledi na jezerce in okoliško podeželje, s hrbtom pa je obrnjen proti gozdu. Nedavna prenova je edinstvenemu gradu povrnila njegov sijaj iz poznih tridesetih letih preteklega stoletja, iz časov, ko sta v gradu prebivala njegova zadnja lastnika, vplivni poslovnež Rado Hribar in njegova žena Ksenija.

Venue HighlightsObred na prostem.
Venue HighlightsDo 26 svatov za večerjo v gradu.
Venue HighlightsDo 50 svatov za večerjo na terasi, šotor za večje poroke.
Venue HighlightsČudovita zelena lega v bližini Ljubljane.

Weddings At Strmol

Ljubljanski grad

Mogočni srednjeveški Ljubljanski grad kraljuje nad slovensko prestolnico vrh grajskega hriba, od koder se odpirajo čudoviti pogledi na okolico in zasnežene alpske vršace.

Venue HighlightsVeč dvoran za obred in slavje.
Venue HighlightsDo 300 svatov.
Venue HighlightsOdlična lega na vrhu grajskega hriba.
Venue HighlightsČudoviti razgledi.

Weddings at Ljubljana Castle

Da Petra
Tržaška 128
1000 Ljubljana, Slovenia

 

Petra Čuk
E: petra@dapetra.com
M: +386 41 695 011

Kontakt